Turne runt i Israel!

Vi befinner oss i Ashdod utanfor Tel Aviv. Varmt och skont. Harlig bris fran medelhavet. Alla intryck man kan forvanta sig infinner sig ocksa. Helt vanliga manniskor, helt ovanliga manniskor, palmer, oken, beduiner, kameler, dromedarer, turister….Vi har spelat pa en Teater i Kamiel (Norra Israel). Underbar stamning. Publiken foredrar garna modern jazz har, men dom fryner verkligen inte pa nasan nar vi drar igang en vild dixieland jazz och jonglerar och steppar. Var guide Leonid Ptashka som spelar mycket utflippad modern jazz pa piano, leder konserterna med sin trio. Annars ar han programledare pa tv.

Vi badade i doda havet. Valdigt markvardig kansla att flyta runt utan att kunna na botten.

Idag ar det sabbat. Ingen konsert, ingen shopping. Jag har doppat tarna i Medelhavet och atit en glass. I morgon drar turnerandet igang pa alvar. Haifa, Tel Aviv, Jerusalem mm

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *