Timmar av musikalisk berusning!

Läs recension i Västerviksposten efter Jazzvarietén på Gränsö slott.!!!

Kär-lek gör människor lyckliga. Car-lek, det som artistfamiljen Carling bjuder på, drar åt samma håll. Skillnaden är att Carling-leken hela tiden är späckad av humor. Och det är inte alltid vad kärleken lyckas med.

Det var Trettondagsafton som allting hände, i Gränsö slotts nya konserthall, Magasinet. Där ligger scenen på ena långsidan och det är publikmässigt positivt. Alla har nära kontakt med scenen.

Och vad som hände var detta: Gunhild Carling med sitt Carling Big Band undfägnade oss med ett över två timmar proppfullt äventyr. Närmare 300 hade bänkat sig. Och efteråt (det tvekar jag inte ett ögonblick att påstå) gick alla därifrån, fyllda av de härligaste känslor.

Jazzvarieté är begreppet och visst är huvudspåret storbandsjazz med recept från det tidiga 1900-talets jättar som Louis Armstrong och Duke Ellington. Men ännu mer är eget material.

Många i Västervik minns nog Gunhild Carling från hennes besök hos Club Spisa för några år sedan. Då hade hon sex medspelare med sig. “Bigbandet” är mer än dubbelt så stort. Och med urproffs på alla instrument.

Läs hela artikeln här!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *