Kiev, en fantastisk upplevelse!

Vi kom till Kiev igår. Carling Family, Idun och Viggo, Anders Holmberg och Matthias Uneback. Staden är underbart vacker. Grekisk/romersk arkitektur och snygga antikinspirerade monument. Vi spelade på Operan och arrangören hade lyckats skramla ihop 800 människor i publiken. Det var otroligt roligt och märkvärdigt. En hel kontingent swingdansare dök  dessutom upp och invaderade scenen på Drum Boogie. Idag har vi spelat på en skola. Lika underbart. Man får en sådan fin kontakt med människorna här. På lärarrummet tex var en affisch med Django Reinhardt.  En gymnasiekompis – Kristian Kamill dök up på konserten. Han jobbar som diplomat på svenska ambassaden.

Se foto från konserten!

Charkov/Ukraina 24/2

Maten mycket trevlig, gott bröd, god salami, gott kaffe, gott vatten. Ukarainarna mycket trevliga. I Charkov var det åter igen en fullsatt teater med 1000 människor som skrattade åt alla skämt, vrålade på solon, och klappade uppmuntrande när jag presenterade på ryska. Vi fick koka soppa på alla spikar vi hade. På sista låten presentaerades danstruppen. Dvs Idun o Viggo kom in och bara sprang runt och jagade varandra på scenen medans vi andra hottade på i Milenberg Joyce. Anders Holmberg hade en lång autografkö springande efter sig efter konserten.

Dnepropetrovsk 22/2

Gunhild och Idun på en marknad utanför Dnepropetrovsk.Resan har blivit oväntat spännande. 60 mil ukrainsk turnébuss på vintern… Snön smälter på vissa ställen och då kör man genom meterhögt vatten. På andra ställen är det fortfarande is och tjälskador i vägen. 10 timmar senare var vi framme i Dnepropetrovsk. Gigantiska affisccher över hela  stan och en ny fullsatt teater. Under föreställningens gång kom pub liken upp med blommor till musikerna. När Idun sjungit fick hon en hel famn full med snödroppar. Det blev stor succé. Jag rev teatern med trumpetbalansen. Efter föreställningen insjuknade Max och Mattias Uneback i matförgiftning och jag kom fram till att jag fått lättare hjärnskakning.. Det kostar att ha kul! Bussen körde vidare. Halv fyra på natten kom vi fram till ett hotel i Poltava. (bilden är från en marknad utanför Dnepropetrovsk)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *