Jul Där hemma “HEP TOWN RECORDS”

Lagom till årets största svenska julturné med Christer Sjögren och Pernilla Wahlgren släpper Gunhild Carling ett soloalbum med en härlig blandning av klassiska julsånger. Allt serverat med stor personlighet och en mysig doft av peppakakor och glögg.
Förutom att sjunga spelar hon trumpet, trombon, harpa,säckpipa, blockflöjt mm och melodierna är alla välkända såsom stilla natt, jingle bells, Gloryland, Amazing grace, mfl men framförda med en personlig retro-touch och här o där rasar det ur blåa toner ur trombonen.. ackompanjerat av stråkar och bigband. Musiken för tankarna till Bing Crosby och Nat king Cole.
På Baby it’s Cold Outside gästar Pernilla Wahlgren och Christer Sjögren.
Torgny Söderberg (kompositören till Diggiloo Diggiley) har bidragit med två originallåtar. Jul Därhemma som gjorde stor succé på förra årets julturné med Christer Sjögren samt helt nyskrivna Den bästa utav jular.

Gunhild Carling har verkligen tagit publiken med storm det senaste året. Hon utgår från jazzens värld, och har turnerat med sin supermusikaliska och cirkuskunniga familj sedan hon var liten. Sväng, inlevelse och blues är den genomgående känslan vare sig hon sjunger, spelar munspel, trombon, harpa eller säckpipa . Genom musikens värme och en personlig humor får hennes föreställningar väldig publik kontakt.
På senaste år har Gunhild nått ut till en bred publik, inte minst genom succén på Allsång på Skansen, Diggiloo, Svensktoppen, Dansbandskampen på SVT, Bingolotto, Lotta på Liseberg, Christer Sjögrens Julturné mm
Varje år gör hon en konserthusturné genom Sverige med sitt Big Band “JazzVarieté” och bland övriga meriter kan nämnas Solist med Count Basie Orchestra, Toots Thielemanns, Clark Terry, Papa Bue, Harlem Blues & Jazz Band, Spelade på FNs 60-års jubileum i New York, samt på festivaler som Skeppsholmen, Molde, Pori, Paris, London, Warszawa, Copenhagen, Rio de Janeiro, Jazz Festival Brazil mm

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *