Stockamöllanfestivalen i Lokaltidningen!

Se Lokaltidningens hemsida
En av många internationella gäster under festivalen är Bob Wilder. “Han är en sådan där person som bara måste ha varit i Stockamöllan minst en gång i livet”, säger Gunhild Carling. Foto: Marek StefaniakGunhild blåser igång festenSjätte upplagan av Stockamöllans jazz- och swingfestival Tipsa en vän Skriv ut Dela
STOCKAMÖLLAN. Lindy Hop-dansare, barnfamiljer och jazzkatter. Alla kommer de till den sjätte upplagan av Stockamöllans jazz- och swingfestival.

När Gunhild Carling inte uppträder i Bingolotto eller spelar trombon för expresidenten Bill Clinton står hon värd för sin egen jazz- och swingfestival i Stockamöllan. Den 15–17 juni väntas omkring 2000 besökare till den natursköna orten.

Årets uppställning bjuder bland annat på Bob Wilder, som spelat ihop med storheter som Benny Goodman och Louis Armstrong.
– Han tillhör den så kallade andra vågen på 1950-talet. Jag träffade honom under min turné i Brasilien och frågade om han ville spela på min festival. Han är en sådan där person som bara måste ha varit i Stockamöllan minst en gång i livet, säger Gunhild Carling.
En som återvänder till festivalen är fransmannen Gilbert Leroux.
– Sist han var här charmade han många damer. Gilbert är en riktigt skön snubbe som inte drar sig för att röka cigarr inomhus och sippa på lite rödvin under spelningen, säger Gunhild Carling och skrattar.

Hon uppträder givetvis själv med flera av sina band. Och det blir även andra lokala förmågor i form av bland annat Billinge underhållningsorkester.

Festivalen kan sägas vila på tre ben. Förutom konserterna inne i tältet och på Kulturfabriken dansas det även Lindy Hop med ungdomar från hela världen. Söndagen vigs åt barnfamiljerna.
– Det blir bland annat cirkusunderhållning med Harald Leander. Min egen bror Max dyker kanske också upp. Han har för vana att gå på lina över Rönne å, vilket brukar röna stor uppskattning.

Läs mer: http://mellanskane.lokaltidningen.se/gunhild-blaaser-igaang-festen-/20120605/artikler/706069788/1315#ixzz1x2US9BlN

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *